Ættermiddagsblues

Ættermiddagsblues, hver lørdag kl 16:00-18:00 på Krambua.

(COPY) Untitled design-2

12. Oktober: Eilert Ottem

Gal mann med gitar! Stunttrubadur Eilert Ottem spiller på ettermiddagsblues på Krambua lørdag 12.10 fra kl 16-18. Et variert knippe låter fremføres med musikalsk dyktighet, spontanitet, ellevill humor, livsglede og et sterkt ønske om å kommunisere og underholde. Med bare en gitar, og uten spesielle tekniske hjelpemidler lager Eilert et stort lydbilde, med heftige rytmer og fete harmonier. Når han synger er det med total innlevelse og kjærlighet til musikken. Her kan forventes en musikalsk opplevelse av høy klasse.

19. Oktober: Villrot

Villrot tolker bluestradisjonermed egne låter og dialekt eller i gjendikta form, nylig med Candy Man i trad etter Tajmahal: «Hainn Lakse Lorns, va innom og for
Hain vefta med laksen og stor kamfor
Aill veitjan sang i kor» (JSM / HM)

Bandet har holdt det gående i snart 25 år, spiller blues og folkrock med impro og trøkk. Villrot har låttitler som Likar Ver, Nerri Veia, Norrøna og sper gjerne på med litt Waits eller Cale. Hans Melhus er dedikert gitarist, primus motor og multispelemann som ofte håndterer tangenter på jobb. Med seg har han vokalist og låtskriver Jorunn Sterten, Espen Mindrebø som har spilt trommer i 40 år og helgelending Geir Tverå som bassmann.

26. Oktober: Peter Stokstad Trio

Dette bandet har holdt det gående siden 2001 og holdt en rekke konserter i landet , bl.a på Nidaros Bluesfestival i en årrekke , Kroks Jazzcafé , og Trondheim Bluesklubb .

Trioen består av:

Peter Stokstad: Elgitar / vokal
Nils Åge Nonstad : Bass
Dag E Kittilsen : Trommer

I år ga de ut sin første plate «Live Nidaros Bluesfestival» , som finnes på de fleste streamingtjenester. Dette er en konsert bandet spilte for en utsolgt festival i 2018.

Peter Stokstad har samarbeidet med en rekke band og artister , og spiller fast i bandet til Chand Torsvik som også er plateaktuell over nyttår . Men det er powertrioen som er hans hjertebarn og hvor han får spilt ut sine inspirasjonskilder som Jimi Hendrix , Prince , Robben Ford , Stevie Ray Vaughan og flere !

2. November: Maldito

Med sitt personlige forhold til tidlig industriell blues og 70-tallets tungrock, har kvartetten Maldito skapt et tight og intenst liveutrykk som har banet seg vei inn i vinylsamlingen til både gamle ringrever innen tradisjonell blues samt unge rockere. «Fire gutter som sparker ræv, men samtidig er usedvanlig tight i et bluesbasert rockeformat. Med energien til Jack White (White Stripes) og øset til Rival Sons er dette utvilsomt et band å se opp for fremtiden i Norge. […] Vi ser veldig frem til fortsettelsen og et helt album med den samme fandenivoldske innstillingen.»
Johnny Andreassen, Bluesnews – 2019

Alle fire har røtter fra Midt-Norge, men fant hverandre i Liverpool i 2015. Etter et tresifret antall konserter, to singleslipp og en Tysklands-turné, flyttet de base til hjemlandet hvor de blant annet vant Union Bluescup 2018 under Notodden Bluesfestival, og sluppet sin debut EP «Stay». De siste årene har vært fylt med opptredener på klubber og festivaler samt turnéer i Tyskland, England og Norge.

«A band who, to an extent, write in a fairly orthodox blues rock style, but do so with an intensity and an edge that makes them really interesting listening to.»
Nordic Music Review – 2017

Som vinnere av Union Bluescup, har Maldito spilt på en rekke konserter på blues klubber og festivalscener i inn og utland. I tillegg til dette, skal de være med kremen av norske bluesartister til Royal Albert Hall i London. Etter dette står Finnmarksturné for tur og bandet avslutter Unions året med en deltakelse i International Blues Challenge i Memphis USA.

9. November: Rod Deville

Rod slår sammen sine evner på gitar, bass og perkusjon i sitt soloprosjekt. Han skaper et rikt, ektefølt og jordnært lydbilde som ikke er mindre enn sensasjonelt ved hjelp av talent, oppfinnsomhet og timesvis med arbeid.

Ingenting av det han spiller er tatt opp på forhånd, alt skjer live med godt rom for musikalsk lek og improvisasjon. Rod har det best når han kan dele sin musikk med et engasjert publikum og du kan virkelig føle at han nyter hvert eneste utmattende sekund!

16. November: Jolly Jumper & Big Moe

Kjell Inge Brovoll, alias Jolly Jumper og Jan Erik Moe, alias Big Moe, er blant eliten innen norske blues.

Dette er swingende blå musikk på høyt nivå, og med på veien nå i jubileumsåret har de med Arne Skognes på trommer og pianist Daniel Trustrup Røssing som har mer enn 100 konserter bak seg som pianist i bandet til Chuck Berry. Disse durkdrevne veifarerne spiller amerikansk blues blandet med egenkomponert materiale.
Inspirasjonskildene er de store stilskaperne på 1920-30-40-tallet fra Big Bill Broonzy til Blind Boy Fuller, Tampa Red, Robert Johnson, Mississippi John Hurt og Mississipp Sheiks.

23. November: Lars Nilsen og feilslutningene

Mer info kommer.

30. November: Øyvind Weiseth med band.

Øyvind Weiseth lager popmusikk på halsadialekt med frodige gitarlandskap, rike harmonier og ukonvensjonelle tekster om sorg, helbredelse og håp. Siden hans debutsingel «Eventyr» i 2015 har han utforsket forskjellige lydlandskap og konsertoppsett fra den mer up-tempo «Hjelp Me Opp» gjennom hans forrige utgivelse, «Plata Handla Om D», og nå til hans nyeste utgivelse «Gløm Ho».

Etter å ha vunnet Songlink-prisen «Best Contemporary Song» med «Inside Our Minds», blitt utvalgt til å ha låtskriversession med Sir Paul McCartney i 2017, finaleplass i Musikkprisen 2016, samt topp 15-plassering i Idol i 2018, gikk Weiseth i gang med å spille stuekonserter hjemme hos det norske folk; noe som viste seg å være en naturlig arena for den svært personlige musikken: «Jeg kommuniserer med publikum på en måte få andre gjør. Jeg er veldig åpen i musikken og tekstene mine, og folk blir kjent med meg som person og ikke bare som artist når de kommer på konsertene mine.»

7. November: Hummingbirds

Hummingbirds, en kvartett fra Trondheim, består av Ellen Klemp (leadvokal), Bjørn Skjetneli,
(gitar, munnspill, vokal) og Bjørn Saksgård (gitarer, vokal) og Trond Hansen (bass).
Ellen Klemp og Bjørn Saksgård har spilt sammen i en rekke band siden 1981 og også gjort enkelte
duojobber tidligere. Sommeren 2013 jammet de med Bjørn Skjetneli, og vips var en ny
konstellasjon født. De møttes, bestemte seg for å satse på et akustisk uttrykk med fine melodier og plukket ut endel låter alle tre hadde lyst til å spille.

14. Desember: Joe Stone & The Magic Ms

Mer info kommer.

21. Desember: Julejam med Bjørn Saksgård. Åpen scene.

Mer info kommer.

Copyright © 2020 | Audioman by Catch Themes
Scroll Up