The Pretty Things

The Pretty Things – Final Bow

Etter 55 år på veien så har The Pretty Things bokstavelig talt kommet til veis ende. Stilskapere, musikalske trendsetterne og et forbilde for tusenvis av unge musikere verden over. Til tross for mere enn 55 år i rockens tjeneste inspirere de fortsatt nye unge tilhengere, samtidig som de beholder sin trofaste kjerne med nær sagt fanatiske tilhengere.

Deres karriere er et bevis på urokkelige og bestemte meninger, hvor kvalitet var alltid viktigere enn penger. Det er ikke overraskende at gitarist Dick Taylor valgte å forlate The Rolling Stones – som han hadde stiftet sammen med Mick og Keith – for å få et råere energinivå sammen med The Pretty Things. Og det energinivået har de ennå.

Undervurdert og ofte oversett – The Pretty Things har hatt en betydningsfull påvirkning på rock musikk, som er langt mer omfattende enn de fleste hadde trodd ved et overfladisk blikk. Karrieren har mange banebrytende ”firsts” – de fleste verken allmenn kjent eller anerkjent. Deres historie har ført til utallige mange copy cats, og mange av de har faktisk vært mer suksessrike enn The Pretty Things, men The Pretty Things er fremdeles den originale og den beste. De var ikke fornøyd med å være det første ”garasje”-band noensinne, kjent av både Iggy, The Ramones, The Sex Pistols, Nirvana og The Libertines for å være banebrytende med en viktig innflytelse. The Pretty Things laget en hel verden av rock ’n’ roll med energetisk adferd

Vi kunne sikkert skrevet en bok om dette bandet, men faktum er at nå er det slutt. Derfor er det veldig spesielt, vemodig og ikke minst utrolig flott at Trondheim Bluesklubb som en av få klubber i hele verden får være vertskap for en av bandets aller siste konserter. Vil du oppleve skikkelig rockehistorie så må du selvfølgelig komme på bluesklubben 10. november. Det blir en kveld for historiebøkene. Takk til The Pretty Things – Final Bow.

The Final Bow
The Pretty Things 1964
The Pretty Things 2016

Copyright © 2020 | Audioman by Catch Themes
Scroll Up