Little Andrew

Konsert på Lille London – lørdag 29 Oktober kl: 21.00!

Andreas Stamnes er et velkjent navn blant konsertgjengere over det ganske land. Hans vinnende scenepersonlighet gjorde han til en livefavoritt allerede fra den første opptredenen på Muddy´s Pub i Spydeberg for over 11 år siden. Selveste Rock Bottom inviterte Andreas i 1999 over til Florida for å gå i bluesens skole. Han turnerte med Rock og spilte på festivaler og i tillegg de merkeligste klubbene i Florida. Rock Bottom syntes det var på tide å gi Andreas et artistnavn, Little Andrew. Little Andrew satt som et skudd. Det samme gjorde dressen og bandet The Blue Masters, noe tittelen ”Union Blues Band” i 2000 beviste med tilhørende festivalseire over hele landet.

I tillegg til Little Andrew teller bandet bassist Pål M. Dahlø og Robert Schei på trommestolen. Bandets andre gitarist er Ronny Aagren. Backingen er et av landets beste og Little Andrew er et liveband som får tærne til å krølle seg. Med deres blues og rock n` roll er det bare å slippe seg løs. Etter over hundre jobber sammen så sier det seg selv at dette bandet låter like tett som vintertåka i Holmenkollen. De ga i august 2007 ut den kritikerroste plata ”Rock Back To Bottom” som de festet på teip rett fra levra i Juke Joint Studio på Notodden.

På debut albumet Rock Back To Bottom kunne man høre en artist som jobbet seg mot kjernen av sitt uttrykk. På oppfølgeralbumet Loadstone fortsetter Little Andrew sin ferd mot en spissing av dette uttrykket. Og det låter virkelig som de siste årenes spillejobber både har gjort han og bandet enda mer sulten og enda tryggere i eget skinn.

Alle låtene er signert Little Andrew selv og utviklingen som låtskriver har fulgt samme bratte kurve. Produksjonen er ”midt-fleisen” uten at det går på bekostning av en gjeng musikere som kan sin historie hva sound angår. Med seg på Loadstone har han med seg Pål M. Dahlø på bass, Kåre A. Amundsen på trommer og Ronny Aagren på andregitar. I tillegg har han med seg en mester på piano, Simen Aanerud på låta Don´t Waste My Time, og en av Norges gitarhelter Amund Maarud gjester på You Better Believe Me. Loadstone ble nominert til Spellemannspris 2010 i kategorien blues.
Andreas har laget en helstøpt plate som ikke mister fart i svingene. Tvert imot loser han oss igjennom en meget spennende miks av influenser som belyser hele artisten Little Andrew. Loadstone kommer til å skape uhorvelig mye glede fremover, både i platespilleren og på landets mange konsertscener. Skru opp!

Little Andrew spiller med magen. Man skal stole på den følelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.