Missing Links

Lille London lørdag 17.03 kl. 21:00.

Missing Links arbeider i dag som tidligere stort sett med eget materiale. og lytter man på hva som ellers serveres så er musikken  uten tvil helt tidsriktig. Røttene kommer naturlig nok fra 60talls rock/blues/rythm&blues. Missing Links anno 2012  jobber seriøst med/innen musikk. . To av orignal besetningen er med i dagens Missing Links.

Bandet består av:
Erling Mylius: vokal og gitar        Tidligere Missing Links, Difference, Leif Sonells, Trawellin Strawberries
Snorre Tømmerås: gitar, sang   Tidligere Missing Links,  Difference og Trio Grande.
Asle Risan: vokal og  bass.      Tidligere Umbrilla Cirkle Lane, Snoopy, Real Young, Citadel (LP700 riff).
Dag Erland  Kittelsen:  Trommer.    Proffilert trommeslager

‘Missing Links’ ble dannet i 1965. De satset på å spille R&B, eller Soul-Beat som de valgte å kalle sin egen stil. Repertoaret besto av låter fra bl.a. ‘Rolling Stones’, ‘Kinks’ og ‘Small Faces’ men først og fremst selvskrevet materiale.
I 1966 vant gruppa NM i Rock i Oslo. De dro litt senere som profesjonelle til Sverige med hovedsete i Stockholm.  I 1967 var Snorre Tømmerås/Erling Myliues med på å starte Difference.

I forbindelse med ’Trøndersk Veteranmesterskap” i 60-talls pop/rock i 1998 kom Missing Links sammen igjen. Her gjorde gruppa igjen rentbord i konkurranse med mange andre kjente ’Trønderband’. Premiesummen ble brukt til innspilling av CD’en ’Roots 66/99’, som fikk god omtale.
Asle Risan og Dag Erland  Kittelsen som er de nyeste medlemmene er med på å gjøre Missing Links til et rockeband med røtter i 60tallet.

Endelig stiller Missing Links med ”Sound of the Sixties”,- en helaften med
rockemusikken  fra 60-tallet: Rolling Stones, Kinks, Small Faces, Animals, Zombies og egne låter utviklet av bandet.
Dette er en kveld for alle de som en gang var ”rebeller” og ramlet pladask for den engelske rock-invasjonen.
Det er også kvelden for de som har skjønt at 60-tallet var den mest betydningsfulle epoken i rockens historie.
Uansett alder, Missing Links vil få hjertet til å banke og føttene til å vibrere på rockemusikkelskere denne kvelden. Blues, jazz og dansband blir ivaretatt av mange. Missing Links er en av de få, kanskje det eneste bandet, som viderefører rocken fra 60-tallet.

60-tallet er den mest betyningsfulle epoken i rockhistorien. Det var da gruppene laget musikken som siden har vært spilt og utviklet videre. Vi sier ikke bare Beatles og Rolling Stones. Band som Kinks, Small Faces, WHO, Animals, Zombies osv har satt udødelige spor etter seg. Missing Links var et banebrytende norsk rock-band i perioden. De beviste det ved å bli Norgesmestere i Rock 1966 og gjorde stor suksess i Sverige med sin røffe musikk. Svenskene var allerede da i gang med ”dansbandgrooven”. Etter hjemkomsten til Trondheim begynte  Snorre Tømmerås og Erling Mylius i Difference. Erling Mylius er også kjent fra ”Travellin`Strawberries” og ” The Julekalender”.

NB! Dørene på Lille London åpner kL. 20:30 – konsertstart kL. 21:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.